Стартира инициатива „Майките на Силистра в подкрепа на…“

Деца Инициативи Кампания "Майките на Силистра в подкрепа на" Силистра

Ние, майките – администратори на групата, събрани от съдбата и водени от желанието да помогнем, обявяваме началото на  инициативата

“Майките на Силистра в подкрепа на …”

Вдъхновени от ето тази: https://www.facebook.com/groups/163116210490733/permalink/1159683277500683/
и тази:  https://www.facebook.com/groups/163116210490733/permalink/1178630632272614/  публикации и последвалите ги коментари, съобщения, събития и най-вече резултати, решихме през всеки месец на 2018-та година да се обявяваме в подкрепа на различно дете, майка или семейство, които се намират в затруднено положение.

Очакваме вашите предложения за деца/семейства, на които бихме могли да помогнем на нашия e-mail: mothers.silistra@gmail.com или на лично съобщение във facebook на Дорина (Dorina Yoveva).  За да сме максимално полезни –  бъдете конкретни, посочвайте с какво точно може да се помогне на детето/семейството, от какво точно имат нужда.
Можем да съберем пари за сметките им за ток и вода, за дърва и въглища,  да ремонтираме нещо,  да платим за рехабилитатор, за личен асистент, за лекарство.  
Ако се нуждаят от дрехи или обувки – нека знаем пол, възраст, размери, номер.
Ако нямат мебели,техника или нещо за дома – уточнете какво точно им липсва – маса, шкаф, легло, бойлер, печка, тенджери,чаши,чинии, одеяла, покривки,чаршафи, пердета.
Каквото и да е непосилно за тях, ако е в рамките на нашите възможности – ще го направим.
Разбира се, можете да ни пишете и ако нуждаеща майка сте Вие самата.

В същото време събираме информация от тези от вас, които желаят да се включат с подкрепа, като тук отново молим да бъдете конкретни.  

Няколко примера как бихте могли да се включите:

Искате да дарите останали  от вашето дете – дрехи, обувки, игри, играчки, книжки, колело, люлка – посочвайте приблизителни размери, възраст и пол за които биха били подходящ;
Ако имате магазин  за хранителни стоки,  може да дарите ваучер на определена стойност;
Ако имате павилион за закуски можете да осигурите закуската  преди училище на дете или деца за определен период от време;
Ако притежавате магазин за детски стоки –  също;
Ако желаете да дарите сума пари  – вие определяте за какво точно да бъде похарчена тя;
Можете да се включите и с доброволен труд  – ако имате умения на електротехник, водопроводчик, дърводелец или пък можете да шиете ….  или пък просто правите красиви  и вкусни торти.

С всяко едно дете/семейство, на когото се спрем, ще установим личен контакт. Имайте предвид, че преди да се спрем на дете (семейство), то ще бъде проучено от нас дотолкова, че да сме сигурни в необходимостта от сериозна подкрепа.

Важно е още да знаете, че никакви средства и дарения няма да бъдат пряко предавани на нас, във всеки един случай ще се стремим дареното да отива директно при дарените, а ние ще осъществяваме основно посредническа дейност между страните. В случаите, когато някой желае категорично да остане анонимен, ще търсим вариант, удобен на всички. Дали да бъде публично обявена самоличността на подкрепените или на дарителите, ще преценяват самите те.