hepl bratya Ivanovi

През февруари – Майките на Силистра в подкрепа на братя Иванови

Деца Инициативи Кампания "Майките на Силистра в подкрепа на" Силистра

         Тримата братя – Росен на 11, Пламен на 13, и Владимир на 24 години живеят в малък апартамент с баба си и дядо си. Баща им е починал, майка им от дълги години работи в чужбина. Доходите в домакинството са предимно от пенсиите на бабата и дядото. Тежестта по отглеждането и грижите за тях е основно на плещите на бабата – г-жа Иванова, вече на 78 години, тъй като дядото – г-н Иванов от осем години е на легло. От разговора с г-жа Иванова научихме, че условията в дома им не са никак леки – столовете им са счупени, а на готварската печка работи единствено долният реотан на фурната. И тримата братя носят дрехи и якета, които отдавна са им малки, обувките им са скъсани и в дъждовно време краката им се мокрят.

         Владимир (24 г.) е завършил в гимназията по строителство, владее руски език, влече го литературата, обича да чете книги. За съжаление е загубил работата си поради временна нетрудоспособност. Пламен (13 г.)  е в седми клас, част от училищния отбор по шах, с който миналата година са спечелили първо място на регионално първенство. Росен (11 г.) е в пети клас, посещава тренировки по боен спорт срещу таксата от 5 лв на месец.

За да подкрепим семейството на тримата братя, търсим сред вас желаещи да дарят следното:

– дълготрайни хранителни продукти – пакетирани, консервирани, домашни или купени;
– дърва и въглища (по 3 чувала);
– пет стола ( може и различни);
– готварска печка с размери max 55 x 40 см , тъй като мястото в дома е оскъдно;
– обувки с номера 38, 42 и 45;
– дрехи и якета за Росен (ръст 145 см, размер ~ M) и Пламен (ръст 165 см, размер ~XL);
– сумата от 55 лв с които да бъдат заплатени останалите 11 месеца за тренировките на Росен;
– шах, с който Пламен да може да тренира и у дома.

Ако Вие се разпознавате в подкрепяща инициативата роля, пишете ни на e-mail: mothers.silistra@gmail.com или на лично съобщение във facebook на Дорина (Dorina Yoveva). Ще се свържем с вас в рамките на 14 дни.

Забележка: Имената в публикацията са променени!